Vi trenger ikke flere Excel-sjefer!

Spørsmålet kom forleden dag. Hva er regionens viktigste sak i 2020? I mange år var svaret nærmest gitt; oljeprisen. En stund var den store nøkkelen, eller x-faktoren om du vil, boligprisene. De var i full galopp i og hindret tilfang av ung, ny kompetanse.

Jeg skal slett ikke ta på meg ansvaret for svaret med stor S, men hvis jeg skal peke på ett ord, blir det ledelse.

Verden er i kolossal endring. Det går i hundre – og vel så det! – på alle fronter. Verden er mer uoversiktlig enn på lenge, gjerne spesielt i politikken.

Uansett hva du holder på med, er du ute av business hvis du ikke følger tempoet, utviklingen, takten i 2020. (Ja, jeg vet at du vet …)

Og du; sjefenes tid er over. Vi trenger ikke sjefer, men ledere som sier «kom igjen!» og går foran, modige ledere i alle deler av samfunnet som tør være ekte, hele mennesker. Vi trenger ledere som ikke er opptatt av å se bra ut i Excel og Powerpoint, men de som bretter opp armene, tør å satse, prøve på det ukjente. Det gleder jeg meg til å se mer av i 2020.

Nettopp derfor står vi bak en nyvinning i april sammen med The Leaders.

Norges første lederfestival. For ledere som leder. Ikke sjefer. For dem som går først med hele seg og får andre med.

Sett av 22. april. Da får du oppleve en helt ny arena for læring, deling, erfaringsoverføring og trening. For, av og med ledere. Vi lover å gjøre vårt aller beste for å gi deg en dag med ny energi, kunnskap og nye relasjoner.

Ønsker deg et godt nyttår, takker for godt samarbeid i 2019 – og gleder meg til mer i 2020!

Ole Petter Søllesvik