Stavanger Havn – Havnelangs 2017

Annethvert år inviterer Stavanger Havn til folkefest for å vise frem havnens aktiviteter.

Stavanger Havn ønsket å invitere publikum for å vise det mylderet av aktiviteter som skjer i et havneområde. Kulturkompaniet har bistått Stavanger Havn med å utvikle, organisere og gjennomføre konseptet.

Inspirert av mange andre norske havner, ønsket Stavanger Havn å tilby folk i Stavanger-regionen muligheten til å oppleve havnen slik den driftes i dag, slik den en gang var, og hvordan man ser for seg havnen i fremtiden.

En av våre viktigste oppgaver var å bidra med å «selge» visjonen til de ulike aktørene og brukerne av havnen. Havnedirektør Merete Eik utfordret Kulturkompaniet til å utvikle et konsept som var tilpasset både unge, eldre og familier. Vi jobbet hardt både med innsalget, utviklingen og gjennomføringen.

Arrangementet var spredt fra Konserthuset til Oljemuseet og inkluderte alt fra besøk på supplyskip, spilling av Minecraft med sjøkart, besøk på brannbåt, narkojakt med hunder fra Tollvesenet, og bygging av egen båt hos Stavanger maritime museum m.m. Ja, til og med Elias dukket opp – til barnas store glede!

Hele 40 ulike aktører var med og viste fram sine virksomheter, gjennom aktiviteter og demonstrasjoner, og Havnelangs hadde rundt 10000 besøkende.