Sandnes Kommune – Åpning av Sandnes Rådhus

77 246 gauker invitert til nytt rådhus

Kulturkompaniet utviklet – og gjennomførte – programmet sammen med en herlig engasjert gjeng fra kommunen. Målet var å skape stolthet, bygge ned rådhus-terskelen – og servere 3000 boller…

Hva gjør du når du skal åpne et rådhus og inviterer 77 246 mennesker? Du byr på karusell!

Rettere sagt opplevelseskarusell, der du går fra stasjon til stasjon, fra etasje til etasje – og blir møtt av nye opplevelser og inntrykk etter hvert som du går.

Her er noen av ingrediensene som ble servert da Sandnes kommune åpnet sitt nye rådhus i Vågen januar 2019:

Og mye, mye mer!

Hver hele time ble byens innbyggere hilst velkommen til byens nye storstue av trioen Stanley Wirak/Alexandra Gjerpen og Janne Stigen Drangsholt.

Deretter gikk turen inn i rådhuset, inn til omvisning, møte med arkitektene, til dans, drama, horntrio – 3000 boller servert av byens politikere – og levende leksikon.

Levende leksikon? Jada, dramaelever fra Vågen videregående som hvisker funfacts om Sandnes i ørene på dem som passerer.

Hensikten har du allerede skjønt. Det var å åpne rådhuset. Men målet var også å skape stolthet for innbyggere og ansatte i kommunen, å bygge ned terskelen til rådhuset, å vise at Sandnes er en kommune i utvikling og vekst.

– Kulturkompaniet leverer alltid! Tusen takk for et godt og konstruktivt samarbeid. Åpningen av Rådhuset ga oss akkurat det vi trengte – et blikk utenfra med profesjonelle krefter, og innsikt innenfra med flotte lokale ambassadører fra vårt eget kulturliv. Dette gjorde at mange fikk eierskap til det nye rådhuset, og vi opplevde at alle var stolte av det nye bygget, sier Tone Stømø, kultursjef i Sandnes kommune.

Kulturkompaniet utviklet programmet for åpningen sammen med en herlig engasjert gjeng fra kommunen. Kulturkompaniet stod for gjennomføringen av dagen, noe vi har lang erfaring med.

Det er ikke hver dag nye rådhus åpnes, men kanskje trenger du hjelp til å utvikle og gjennomføre et event for ansatte, kunder – eller hvem det måtte være? Da vil vi gjerne snakke med deg!

Ole Petter Søllesvik
ops@kulturkompaniet.no
Tlf.: 905 79 484

Kulturkompaniet engasjerer mennesker og merkevarer. Sammen skaper vi menneskelig overskudd.