Lyse – Perspektiv for sjuende gang

Lyse er «Ikke som de andre»

Mens Sondre Justad henger lekent og modig i stigen, er det enkelt å slå fast at han – og Lyse – «Ikke er som de andre». Velkommen til Perspektiv 2019!

– Det er fantastisk å samle så mange kollegaer på en plass. Perspektiv bygger stolthet og setter retning. Samlingen fører til at kollegaer som sjelden treffes, kan oppdage at de har stort potensial sammen. Perspektiv gjør at historien om Lyse lever i organisasjonen – og mange får en a-ha-opplevelse når vi setter fokus på hva vi kan og gjør: «wow, gjør vi dette også i Lyse?», forklarer Marianne Langeland, eventansvarlig i Lyse med over 1200 ansatte fordelt på 12 selskaper.

Før jul ble Perspektiv arrangert for sjuende gang. Det var egentlig et testprosjekt. Målet var å peke vei mot år 2020. I 2013 var selskapet i oppstarten av flere spennende satsingsområder: TV, internett, telefoni og smarthus-teknologi, for å nevne noe.

Mange kontakter knyttes
Mye strøm har gått i nettet siden den gang. Og samlingen er kommet for å bli, takket være gode tilbakemeldinger fra 6-700 årlige deltakere.

– Perspektiv er blitt et viktig treffpunkt, en happening som gjør at mange samtaler starter med «var du der?!?» Vi vet at mange nye kontakter knyttes, og at prosjekter utvikles som følge av at kollegaer har truffet hverandre der, sier Langeland.

Tider med endring krever tydelig ledelse, tydelig kultur, riktig kunnskap. Dette er bærebjelkene i Perspektiv, som flere ganger har vært arrangert i Stavanger Konserthus, som Lyse sponser. Samlingen starter på ettermiddagen med mat, fortsetter med en faglig del og talkshow med interne og eksterne gjester. I 2019 toppet Sondre Justad konsert-plakaten. Mat og omgivelser hadde tydelige hint av Mexico.

Lagspill

– Gjennomgående tema var lagspill, en av våre verdier. Zlatko Tripic, kaptein på Viking (nå solgt til tyrkisk klubb) og trener Bjarne Berntsen snakket om hvordan man bygger samhold i en gruppe der fellesskapet er viktigere enn enkeltspillerne. Eimund Nygaard snakket om Lyses 100-årige historie – og om hva som ligger foran oss, forfatter Ragnhild Lund Ansnes om relasjoner og lagånd i Liverpool FC. Vi hadde besøk av nyvalgt ordfører Kari Nessa Nordtun – og Sondre Justad, som fortalte om sitt engasjement for bærekraft, et område som Lyse også er svært opptatt av.

Forklarer Langeland.

Inspirerende gjester er et viktig element. Viktigere er likevel Lyses ansatte. Perspektiv er laget av, for og med ansatte. Samlingen løfter kompetansen på viktige, strategiske områder, og skal gi energi til Lyse hoder.

Samarbeid med takhøyde

Kulturkompaniet jobber tett med selskapet om utviklingen av Perspektiv.

– Kulturkompaniet er ordentlig gode på planlegging og gjennomføring. De har god kjennskap til Lyse, som gjør at vi får nyttige, gode diskusjoner om innhold. Vi har et samarbeid preget av stor takhøyde. Dermed klarer vi gang på gang å sette prikken over i-en. Målet er å overraske hvert år. Fram til nå har vi klart det, mye takket være en fantastisk jobb fra Knut (Larsen), Line (Kjærran Norling) og resten av teamet i Kulturkompaniet, sier Marianne Langeland.

Kulturkompaniet er eksperter på å engasjere mennesker og merkevare for å styrke selskapers DNA. Det gjør vi gjennom å lytte, forstå og handle ut fra bedriftens ønsker og behov.

Er dette viktig for deg? Da vil vi gjerne snakke med deg!

Ole Petter Søllesvik
ops@kulturkompaniet.no
Tlf: 905 79 484

Kulturkompaniet engasjerer mennesker og merkevarer. Sammen skaper vi menneskelig overskudd.

PS: «Ikke som de andre» er spilt 11,5 millioner ganger på Spotify – og er en av Sondre Justads mest populære låter.

Kulturkompaniet engasjerer mennesker og merkevarer. Sammen skaper vi menneskelig overskudd.