Bouvet – på heimebane

Slik styrker it-giganten bedriftskulturen

Se det herlige bildet av Lag 9! De gir alt i den sagnomsuste «lekebåt-blåsing-med-sugerør-konkurransen». Sånn ser det ut når Bouvet feirer sin årlige uavhengighetsdag på heimebane.

 

-Vi er svært opptatt av bedriftskulturen vår, av identiteten, av fellesskapet. Det sies at kulturen sitter i veggene. Det er jeg helt uenig i. Kulturen sitter i folkene våre, i oppførselen og normene som kjennetegner oss, i tradisjonene våre. Uavhengighetsdagen er en tradisjon som spiller på dette. Derfor er den så viktig for oss, sier Bjarte Gudmundsen, regionleder i Bouvet Rogaland.

Bouvet gikk ut av svenskeide Cell Network i august 2002. Siden har uavhengigheten blitt feiret, like sikkert som at det er 17. mai og julaften.

Selskapet har nettopp feiret med lek, konkurranser, kamp mot gamle Viking-helter på SR-Bank Arena, lagspill og mye annet morsomt.

Opptatt av historiefortellingen
-Uavhengighetsdagen er en kjempeanledning til å fortelle hverandre hvem vi er, hvor vi er – og hvor vi skal – på nye måter. Vi er opptatt av den gode historien, av opplevelser, felleskap og inspirasjon. Uavhengighetsdagen er en av nøklene i kulturen vår, forteller Gudmundsen, som har ledet Rogalandskontoret i det børsnoterte selskapet siden 2013. I dag er det 530 ansatte i regionen.

«Igjen leverte Kulturkompaniet»
Bouvet har vært i Skottland, på øyhopping i Ryfylke og feiret 15 årsdag på stranden i Nice, for å nevne noe. I år ble dagen arrangert «på heimebane».

-Konseptet traff utrolig bra. Igjen leverte Kulturkompaniet det vi trenger for å videreutvikle og styrke bedriftskulturen vår, sier Gudmundsen.

En rekke lokale aktører var engasjert lørdag 31. august. Bouvet møtte frivilligheten i Storhaug Unlimited, Kirkens bymisjon, Frilager, Røde Kors, Ryfylke friluftsråd, i tillegg til aktiviteter med folk fra Gründerhub, SUS 2023, Rogaland Teater og Aker BP.

-Gjengen vi møtte gjorde en fantastisk jobb! Er så imponert over jobben frivillige legger ned – og for jobben de gjorde for oss. Vi hadde ulike konkurranser gjennom dagen med innhold som teknologi, bærekraft, kultur – og masse humor. Vi har fått svært mange gode tilbakemeldinger på dagen, som vi også bruker gjennom året i kulturbyggingen.

Hvordan gikk kampen mot Viking, forresten?
Kick off ble gjort et utspark fra Bouvet sine moderne lokaler i Jåttåvågen, hos de mørkeblå på SR-Bank Arena.

-Vi lå an til uavgjort, var enige om å spille to omganger a 10 minutter, Bjarne Berntsen dømte og sørget for at det gikk riktig for seg. Så viser det seg at Viking scorer det avgjørende 3-2-målet 40 sekunder på overtid! Der skulle vi hatt VAR-dømming! Hva var det Bjarne tenkte på?!?

Forteller Bouvet-sjefen og humrer.

Kampen mot de mørkeblå, som Bouvet er stolt sponsor av, var et høydepunkt. Det samme var festlig ledelse av dagen fra Johan Brungot. For ikke å snakke om konserten med The September When …

Kulturkompaniet og Bouvet har samarbeidet om kulturbygging i selskapet i over ti år.

-Edmund, Ole Petter og de andre i Kulturkompaniet kjenner oss og forstår oss. De er kjempeflinke til å finne elementer vi trenger for å komme oss videre. Hvert år har de evnet å videreutvikle og styrke kulturen vår. Kulturkompaniet er dyktige rådgivere, dyktige på planlegging og gjennomføring. De er også enkle å samarbeide med. Vi er veldig imponerte over jobben Kulturkompaniet gjør for Bouvet, sier Bjarte Gudmundsen.

Kulturkompaniet er eksperter på å engasjere mennesker og merkevare for å styrke selskapers DNA. Det gjør vi gjennom å lytte, forstå og handle ut fra bedriftens ønsker og behov.

Er dette viktig for deg? Da vil vi gjerne snakke med deg!

Ole Petter Søllesvik
ops@kulturkompaniet.no
90579484

PS: Bouvetøya ligger i Sør-Atlanteren og regnes som verdens mest avsidesliggende, ubebodde øy. Nærmeste fastland er Dronning Maud Land, 1700 km nord for Bouvetøya. 93 prosent av øya, som er under norsk administrasjon, er dekket av isbre.