Stavanger Kommune – Avspark 2020

Da tre ble én – tidenes bryllup for nye Stavanger kommune

Vi snakker om tidenes bryllupsfest da tre kommuner og 10.226* ansatte skulle starte på samlivet. Velkommen til Avspark2020!

-Det var utrolig kjekt, sier Anita Bakkland Helgesen.

Til daglig er hun rådgiver for organisasjon og forhandling i Stavanger kommune, i denne sammenheng er/var hun prosjektleder for Avspark2020, som rullet over kommunen i januar.

Ta en kikk på bildene, så skjønner du litt mer av hvorfor Helgesen – og tusenvis av hennes kollegaer – hadde en uke utenom det vanlige i uke 3.

Vi snakker om en arbeidsgiver med 10.226 ansatte, fordelt på rundt 400 forskjellige steder fra Ombo, via Byre, Brimse, Fjøløy (Det er 37 øyer i Stavanger kommune), Stokka og helt til Forus.

-Vi ønsket fokus på felles identitet, kulturen vår, på den vakre, mangfoldige kommunen vår. Vi ønsket at så mange som mulig av våre kollegaer fikk en kjekk opplevelse. Svaret ble «take away-konseptet» som ble utviklet sammen med Kulturkompaniet, forklarer Helgesen.

180 aktiviteter på ei uke
Resten av denne teksten handler ikke om pizza, kinamat eller burger, men om foredrag, konserter, quizer, fotokonkurranser, en egen Fuelbox utviklet for Stavanger kommune (!), og en rekke andre aktiviteter gjennom ei spektakulær uke.

-Nærmere 180 aktiviteter ble gjennomført. Vi hadde konserter på lunsjrom i barnehager, foredrag på sykehjem, skoler, verksted. Kultur, motivasjon, arbeidsmiljø, medarbeiderskap – og kommunikasjon var temaene. Men først og fremst ønsket vi å gi de dyktige folkene som jobber i kommunen et magisk pusterom i hverdagen. En opplevelse de ikke glemmer, sier prosjektlederen, som forteller om svært gode tilbakemeldinger.

Overalt i kommunen
Programmet var en salig miks av historiefortelling med Gunnar Roaldkvam, konserter med Bjarte Mo, Lena Rise og Tone Samuelsen. En haug med flinke interne folk ble utfordret til å ha foredrag.

-Vi hadde guidede turer i Stavanger sentrum, til Utstein Kloster, til tyskerhåla vest på Finnøy. Vi plukket søppel i strandkaten på Åmøy – og hadde minikonserter i Hesby kirke, forteller Helgesen med stor innlevelse – og muligens litt rørt fremdeles.

En prosjektgruppe i kommunen – og Kulturkompaniet – sto bak Avspark2020.

-Kulturkompaniet har gjort en fantastisk jobb med å utforme konseptet ut fra våre samtaler. De har gjort en kjempejobb med å finne artister, foredragsholdere, med å sy det hele sammen.

Svært fornøyde
-Vi er svært fornøyde med jobben Kulturkompaniet har gjort for oss. De skjønte raskt hva vi ønsket. Vi vurderte flere selskaper til jobben. Kulturkompaniet skjønte med en gang hva vi hadde lyst til å få til. De har alltid hatt tid til oss og er veldig proffe på gjennomføring, forteller Helgesen.

Vi takker for en krevende – og utrolig morsom jobb, Stavanger kommune. Vi setter også stor pris på gode tilbakemeldinger. Takk!

*Det var 10.226 ansatte i Rennesøy, Finnøy og Stavanger kommune pr 31.12 2018. Flere fakta om nye Stavanger kommune finner du her.

Ole Petter Søllesvik
ops@kulturkompaniet.no
Tlf: 905 79 484

Kulturkompaniet er eksperter på å engasjere mennesker og merkevare for å styrke selskapers DNA. Det gjør vi gjennom å lytte, forstå og handle ut fra bedriftens ønsker og behov.

Er dette viktig for deg? Da vil vi gjerne snakke med deg!

Kulturkompaniet er eksperter på menneskelig overskudd. Fordi det er lønnsomt. Uansett hva du driver med.