Jeg har begynt hos personlig trener. Jepp!

Den tittelen så jeg ikke komme. Men kjære leser; jeg har begynt hos PT. Hver uke. Ut juni. Og vet du hva? Det funker!

Jeg har bestemt meg. Jeg vil være den beste utgaven av meg selv. Da må jeg gjøre noe med livet mitt. Med kostholdet, med trening, med meg. Derfor tok jeg det drastiske skrittet – for meg, altså – å kjøpe ukentlige PT-timer. Ut juni.

Jeg merker effekten allerede etter noen uker. Nei, det handler ikke først og fremst om vekt og lengden på beltespenna. Det handler om å endre atferd, noe vi i Kulturkompaniet har prediket overfor våre kunder og samarbeidspartnere i snart 25 år. (Er 25 år i august, kommer tilbake til det) Nå får jeg smake egen medisin …!

Jeg ønsker mer overskudd. Jeg ønsker å være opplagt, påskrudd. Jeg ønsker å utfordre tankesettene mine, atferden min. Derfor har jeg fått et eget opplegg hos en tidligere bokser, som sliter meg skikkelig ut hver uke.

Det er altså så sykt krevende, men jeg har bestemt meg!

Traff et hyggelig menneske (noe jeg heldigvis gjør veldig ofte!) på en av mine siste turer til Oslo. Han spurte hvordan jeg har det på en skala fra en til ti.

Åtte, sa jeg. Wow, sa han – og spurte hvorfor. Fordi jeg har bestemt meg, sa jeg. Jeg orker ikke gå rundt å være misfornøyd. Jeg vil være rett i ryggen, offensiv, se dem rundt meg, være glad. Det er ikke alltid jeg lykkes, men jeg vil.

Og den treningen, med han tidligere bokseren, vet du, og gåturene mine, er et ledd i prosjektet. Og prosjektet skal vare, noe som i seg selv er en stor utfordring for en som meg. For ja, jeg er glad i skippertakene. Men altså; jeg har bestemt meg for å være den beste utgaven av meg selv. Familien min fortjener det. Vennene mine og kollegaene mine gjør det også.

Jeg er på vei!

Ole Petter Søllesvik