Derfor liker han å jobbe med Kulturkompaniet

Øyvind Kvalnes er filosof. En mann med store spørsmål – og enkle, konkrete ord.

-Når har du opplevd meg på mitt beste? Svar så konkret som mulig. Beskriv med en episode, en situasjon. Spør en som kjenner deg godt, en kollega, nabo, en i familien.

Øyvind Kvalnes har nettopp entret parketten. Vel, rett skal være rett, det er ikke parkett, men kontorlandskaps-teppe på gulvet til en av våre kunder innen helsesektoren. Det er en litt spent «hva-kommer-nå-følelse» i rommet, Kvalnes går rett på sak, sammen med kursavdelingen til Kulturkompaniet.

De viktige spørsmålene
Når er du på ditt beste? Vet du hvor viktig anerkjennende ord, et raust ytringsklima, og mulighet for å gjøre feil er for et arbeidsklima?

-I hvilken grad er det lov å dele usikkerhet hos dere? Hvordan snakker dere sammen? Er det lov å kritisere, hvordan står det til med humøret, rosen, med støtten blant dere som kollegaer?

Feil gir muligheter
Skapende motstand kaller filosofen miljø der en idé møter kritikk, for deretter å bli tatt videre. På den måten blir idéer bedre, men det krever et lærende tankesett.

-Det motsatte er et låst tankesett som sier «går det galt med det vi gjør, skyldes det uflaks». Feil gir muligheter til å lære mer, forklarer førsteamanuensisen på BI, som har gitt ut en rekke bøker om moralfilosofiske temaer.

Han har jobbet med Kulturkompaniet i flere år. Det merkes på samspillet mellom Kvalnes – og Espen Kvark Kvernbergh, Dorthe Kennedy og Simon Lay, som er på jobb sammen. De kjenner hverandre ut og inn, de vet hvor den ene slipper – og den andre tar opp tråden.

Fagstoffet blir levende
-Det er mange grunner til at jeg liker å jobbe med Kulturkompaniet, forteller BI-foreleseren og lister opp fem av dem her:

  • Kulturkompaniet er profesjonelle og dyktige, og takler skifter i situasjonene vi kommer opp i på strak arm.
  • Kulturkompaniet supplerer den akademiske kunnskapen jeg kommer med på en spennende måte. Det verdsettes av publikum som vi møter. Fagstoffet blir konkret og levende.
  • Kulturkompaniet er positive mennesker som jeg får energi av å jobbe sammen med.
  • Det er humor i Kulturkompani-gjengen! Vi ler og skøyer sammen.
  • Det er struktur på ting når vi jobber sammen. Selv om det er improvisasjon og variasjon i samspillet, er det alltid en kjent ramme å forholde seg til.

Tusen takk, Øyvind, det er skussmål vi kan leve meget godt med! Vi setter stor pris på samarbeidet med deg – og gleder oss til mer.

Kan denne kombinasjonen være noe for deg og miljøet du representerer? Da vil vi gjerne snakke med deg! Ta kontakt med kursavdelingen vår ved Dorthe Kennedy, tlf. 91734750.

Her finner noen andre eksempler på hvordan vi hjelper kunder med å bygge sterk bedriftskultur.