Kulturkompaniet 25 år

Teddy Broadhurst

Kulturkompaniet 25 år

Teddy Broadhurst

Ta en god kikk på denne mannen, han er nemlig en av våre helter og har betydd enormt mye for utviklingen av Kulturkompaniet.
I 1980 var Teddy Broadhurst plattformsjef, kun 26 år gammel. (Bildet er tatt på Ekofisk tidlig på 1980-tallet) For 15-16 år siden møtte vi hverandre for første gang. Et møte som blant annet førte til etableringen av vår kursavdeling og et varig vennskap.

– Resultatene lever fremdeles av det vi gjorde sammen, langt utover Norges grenser, blant annet i Singapore, der store verft bruker de samme metodene. Programmet vi laget, kulturen vi skapte, har reddet mange liv, sier Teddy Broadhurst, en av pionerene i ConocoPhillips, arbeidsgiver gjennom 43 år.

I 2004 fikk han en stor oppgave. Resultatet ble etableringen av programmet kalt PSI (Personlig Sikkerhets Involvering) i det amerikanske oljeselskapet med europeisk hovedkontor i Tananger. Målet var å gjøre programmet til en opplevelse som forandrer. Hvis vaner skal endres, må kommunikasjonen, treningen, opplevelsen serveres med glimt i øyet. Det må gjøres med kløkt. Og der kom Kulturkompaniet inn på banen.

– Vi fant tonen umiddelbart. Tusenvis av mennesker fikk felles, positive opplevelser knyttet til HMS. Programmet ble en snakkis, forklarer Broadhurst, som fremdeles jobber med sikkerhetskultur og HMS, nå i selskapet HSE Excellence AS.

PSI var en av årsakene til at personskadefrekvensen ble redusert med 92 prosent de første sju årene det ble kjørt i ConocoPhillips.

– Vi ga folk mulighet til å ta bedre valg i hverdagen. Det har reddet mange liv. Du må inn i hjertet på folk gjennom historiefortelling og trening. Da sitter budskapet, og folk skjønner at de ikke er udødelige, sier Teddy.Det er ikke rart at vi liker han en hel haug. Takk, Teddy, for alt du har lært oss. Det har vært – og er – en sann glede å jobbe sammen med deg!

Les mer om Teddys eventyrlige karriere her: https://ekofisk.industriminne.no/nb/category/folk/page/3/
Les mer om programmet vi kjørte sammen her: https://www.aftenbladet.no/okonomi/i/z96BO/teater-gir-kt-sikkerhet

Foto: Husmo Foto/Norsk Oljemuseum