Kulturkompaniet 25 år

Øyvind Kvalnes

Kulturkompaniet 25 år

Øyvind Kvalnes

Husker du HMS-dagen, Øyvind, da vi trodde det kom 10-15 stykker – og det viste seg å være full sal og 350 HMS-folk?

– Det glemmer jeg aldri, sier Øyvind Kvalnes, forfatter og filosof ved BI, som kursavdelingen vår har jobbet tett med gjennom mange år.

Han humrer seg gjennom historien:

– Jeg hadde nok hørt litt dårlig etter da kommunen det gjaldt fortalte om rammene vi skulle møte. Jeg trodde det var snakk om en gruppe på 10-15 mennesker. Det viste seg å være helt feil, for å si det pent. Salen var stappfull, sikkert 350 mennesker, som satt forventningsfullt og ventet på dagens opplegg. Det kan jo ta motet fra noen og enhver! Typisk nok mestret gjengen fra Kulturkompaniet situasjonen til fulle. Det imponerte meg veldig. Men vi har ledd av opplevelsen mange ganger, altså!

Når filosofen og Kulturkompaniet jobber sammen, handler det om en kombinasjon av foredrag, oppgaver og dialogteater. Opplegget krever at deltakerne beveger seg ut på vannet. Jevnt og trutt.

– Du vet aldri helt hvordan det blir. Likevel er jeg veldig trygg når jeg jobber med Espen, Dorthe, Linn, Trygve, Astrid, Gard og Simon. Jeg har stor glede av å jobbe med dem, både faglig og menneskelig. Kulturkompaniet har levendegjort stoffet jeg interesserer meg for på en utrolig fin måte, forteller filosofen, som har jobbet mye med tematikker rundt samarbeid og ytringsklima i selskaper og organisasjoner.

– Begeistring går aldri av moten. Det handler om å tørre, teste ut nye formater, variere. Vi ønsker å levere innhold som folk husker, som skiller seg ut fra mengden. Kulturkompaniet har energien som trengs. De er alltid blide, smilende, entusiastiske. Det gjør stort inntrykk på meg og på alle mennesker som møter dere.

Sier Øyvind Kvalnes – og vi takker med stor ydmykhet og en porsjon stolthet. Tusen takk for alt du har gitt oss, filosof-venn. Vi setter stor pris på deg – og gleder oss til fortsettelsen!

I år fyller Kulturkompaniet 25 år. Det feirer vi med å fortelle om folk som betyr ekstra mye for oss. Som Øyvind Kvalnes.