Kulturkompaniet 25 år

Janove Ottesen

Kulturkompaniet 25 år

Janove Ottesen

Åpningen av Stavanger Konserthus, Janove, det var magisk!

– Tenk å få den muligheten … Jeg hadde aldri skrevet en fullsymfonisk komposisjon. Jeg hadde jo gjort mye før, men dette var noe annet. Jeg visste ikke om jeg kunne. Så spør de om jeg kunne komponere til åpningen av et fantastisk konserthus. Et 11 minutters langt verk med SSO. Det er en opplevelse som alltid står der, uansett. Det var en enorm tillitserklæring, og et prosjekt som har gitt meg mange nye muligheter. Konserthus-åpningen henger veldig, veldig høyt – og jeg er utrolig takknemlig for at Kulturkompaniet ga meg muligheten, sier Janove Ottesen.

Vi spoler tilbake til 15. september 2012. Stavangers nye storsal, stedet som hele regionen hadde jobbet for i lang, lang tid, åpnet dørene i Bjergsted.

– Tenk om de spiller symfonien min når konserthuset er 100 år i 2112! Da er nok verken du eller jeg her, men tenk om de gjør det til 100-årsjubileet … Det hadde vært kult, sier den tidligere frontfiguren i Kaizers, som hele tiden har en rekke prosjekter på gang – og nettopp ga ut tidsaktuelle «Opp av ruiner».

– Kulturkompaniet er ikke copy-paste. Kulturkompaniet er utfordrende, omfattende, kjekt. Kulturkompaniet ønsker å dyrke det unike. Hos kundene sine, hos oss artister. Det er aldri «spill de tre hitene dine og det er det!» hos Kulturkompaniet. De jakter de gode, underliggende ideene, som passer sammenhengen innholdet skal brukes i. Kulturkompaniet jakter det meningsfulle, mer enn de aller fleste innenfor sin bransje. Det er en av årsakene til at jeg liker så godt å jobbe med og for folkene der. Jeg har mye å takke Kulturkompaniet for, sier Janove Ottesen.

Det har jammen vi også! Sammen har vi gjort store jobber som bestillingsverk for Smedvig, åpningen av Stavanger Konserthus – og en rekke andre små og store prosjekter.

Vi har lært mye av deg, Janove. Din evne til å jobbe målrettet. Din jakt etter det perfekte, etter de små detaljene som løfter totalen. Ditt fokus på kvalitet i alle ledd.

I år fyller Kulturkompaniet 25 år. Derfor har vi lyst til å fortelle om noen av dem som betyr ekstra mye for oss. Som Janove Ottesen.