Kulturkompaniet 25 år

Anne Beate Hovind

Kulturkompaniet 25 år

Anne Beate Hovind

Vi glemmer aldri Gardermoen, Anne Beate! Denne dyktige damen hadde en gigantisk jobb. Det handlet om 22.000 mennesker, om en ny terminal på Gardermoen, om felles kultur, om service og opplæring. Og litt dårlig tid, som alltid …

– «Herlighet, hva gjør jeg nå?!», husker jeg at jeg tenkte da den opprinnelig planen vår strandet. Vi måtte tenke helt nytt. Raskt! Da var det fantastisk at Kulturkompaniet kastet seg rundt, ga alt de hadde og leverte strålende i en hektisk innspurt. Siden har jeg vært full av beundring for folkene i Kulturkompaniet, forklarer Anne Beate Hovind, en av våre helter.

Hvorfor? De neste setningene gir deg svaret:

– Alt handler om menneskene. For å lykkes med store endringsprosjekter, må folk forstå hva de er med på. De må bli sett, tatt på alvor, dratt utenfor komfortsonen – og ha det moro, forklarer Hovind, som de siste 20 årene har jobbet med byutvikling og store kunstprosjekter, og sittet i prosjektledelsen i utbyggingsprosjekter som Akershus Universitetssykehus og Oslo Lufthavn Gardermoen.

– På Gardermoen kjørte vi ti arrangementer med 1000 mennesker på hvert. Vi drillet lederne i Avinor til å stå på scenen i 180 kurs med 200 personer hver gang. Vi trente alle mann på prosess, kultur og service, fra politiets beredskapstropp til tollerne. Det var et halsbrekkende eksperiment, men vi klarte det. Og Oslo lufthavn åpnet med suksess. Og Kulturkompaniet leverte kvalitet hele tiden, om igjen og om igjen. Imponerende!

Sier Hovind og smiler. Vi takker ydmykt, Anne Beate, for vi lært SÅ mye av deg. Vi har enorm respekt for den du er. Takk for dine tilbakemeldinger, takk for fokuset ditt på folk. Takk for at du tør tenke stort!

I år fyller Kulturkompaniet 25 år. Derfor har vi lyst til å fortelle om noen av dem som betyr ekstra mye for oss. Som Anne Beate.

Foto: Signe Dons/Aftenposten