Jeg vil ha tilbake kraften de fysiske møtene gir!

Jeg tar av meg hatten for artister som streamer konserter, for 17. mai-arrangement på nett, for små og store møter på Teams. Men for å være helt ærlig; det begeistrer meg svært lite. Jeg vil ha tilbake kraften i de fysiske møtene mellom folk.

De siste ukene har jeg sett på hvordan mange prøver å ta vare på – og gjerne også skape – begeistring med overføring av konserter, streaming av arrangement, digitale jobbmøter – og ymse. Selvfølgelig skjønner jeg godt hvorfor det skjer. Jeg gjør jo det samme selv! Likevel blir det bare tydeligere og tydeligere for hver dag:

Jeg trenger de fysiske møtene mellom folk. Møtene som utfordrer. Bygger tillit. Skaper nysgjerrighet. Driver meg videre.

Den siste tiden har jeg hatt mange samtaler med mennesker rundt meg. Både for å høre hvordan det går, men også for å lære, få tak i hva som rører seg, hva de tenker, hvordan de tror tiden framover blir.

Mange snakker om at hjemmekontor er effektivt. Folk får gjort jobben sin, man har ikke ramlet av lasset etter godt og vel to måneder med korona. Samtidig er det mange som peker på at det er vanskelig, nesten umulig, å skape gode samtaler, bygge relasjoner og bygge lag gjennom skjerm.

Må man møtes fysisk for å løse utfordringer, eller skape noe nytt? Jeg mener svaret er ja. Utvikling skjer når mennesker møtes ansikt til ansikt, når man deler impulser, utfordrer, gir motstand, dytter og drar i hverandre. Vi må heller ikke undervurdere kraften i fysisk berøring. Vi mennesker er relasjonelle og trenger ofte en god klem eller et anerkjennende klapp på skulderen

Streaming og digitale møter er kommet for å bli. Det blir mindre reisevirksomhet i tiden som kommer. Det er alle enige om. Men hvordan ønsker du å bygge relasjoner som varer? Opplevelsene som beveger, forandrer, flytter? Hvordan ser det ut å bygge sterke team som skal løse store utfordringer etter korona? Hvordan vil du lede flokken din? Skape begeistring?

Etter 25 år i denne bransjen, tror jeg bare mer og mer på de fysiske møtepunktene. Både for feiring og læring. Samtidig har jeg en haug med uløste spørsmål om hvordan disse tingene kommer til å se ut framover. Hva tenker du?

Ole Petter Søllesvik