Bak scenen med Benny

For en helg det var sammen med våre kjære mørkeblå og tusenvis av glade Viking-fans i Oslo! Mitt sterkeste møte skjedde bak scenen.

Det handler om den lune humoren, om glimtet i øyet, om de mange kommentarene servert med snert. Det handler om historiene fra kulissene bak de smått legendariske spillerne på laget fra 1988 og årene som fulgte. Det handler om måten han tiltrakk seg de største talentene i Norge med ball i beina, om måten han bygget laget på.

Det handler om måten han fremhever enkeltmennesker på. Det handler om Benny.

Benny Lennartsson er en levende legende blant alle som har en anelse blått blod i årene. Han sørget for at byens stolthet ble gjenopprettet da Viking på mirakuløst vis rykket opp i Haugesund (Også det på straffespark!) Benny og laget vant cupen i 1989 og serien to år senere, han brant seg inn i hjertene med gullskrift.

Med capsen, det lure smilet, kommentarene.

På lørdag fikk jeg flere timer sammen med 76-åringen bak scenen i Oslo Spektrum, der Benny var hedersgjest – og jeg og gode kollegaer i Kulturkompaniet sørget for at showet ble avviklet etter planen.

Jeg hadde selvsagt hørt mye om Benny, men aldri møtt han tidligere. Nå skjønner jeg at mange fremdeles får tårer i øynene bare de hører navnet.

Han har en aura rundt seg og med seg som få andre.

For meg handler det først og fremst om hjertet. Om troen på folk. Om ordene han velger når han beskriver mennesker rundt seg, situasjoner han har vært i, opplevelser han har.

Han er opptatt av å løfte mennesker rundt seg. Laget. Støttespillerne. Reidar Goa. Alf Kåre Tveit og mange, mange andre.

Det minner meg om måten Bjarne Berntsen snakket til laget sitt etter kampen, der ute på gresset foran kongetribunen rett etter at dommeren hadde blåst av kampen.

Om at sammen er vi sterke. Om at spillerne som akkurat denne søndagen i desember 2019 ikke var på laget, men på tribunen i dress, er like viktige som de elleve som startet.

Takk, Benny, for måten du fremhever menneskene rundt deg. Takk, Bjarne, for at du minner meg om viktigheten av å tenke på helheten, alle på laget.

Jeg kommer aldri til å glemme cupfinalen 2019. Jeg kommer heller aldri til å glemme timene bak scenen i Oslo Spektrum dagen før dagen.

Kulturkompaniet har vært stolt samarbeidspartner med Viking FK i over ti år. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Lenker: Benny_Lennartsson

Ole Petter Søllesvik